Lars-Åke Hellsén AB – Vi kan det där med skruv!

Tel: 033-23 00 60   E-post: HN@hellsen.se
Vävlagargatan 10, 507 30 Brämhult
Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas.

Det började hemma i tvåan på Sjöbo. Första affären gjordes med Björn på Frilight i Fristad i augusti 1968. Björn tillhör fortfarande våra kunder. Vi tycker om långvariga relationer.

Men vi börjar från början. När pappa Lars-Åke kom till Borås från Dalarna började han jobba i en järnhandel. Det var här han fick kontakter med bra leverantörer. Så småningom bytte Lars-Åke jobb, men när det företaget skulle flytta till Växjö bestämde han sig för att starta eget och började som sagt hemma. Vi minns fortfarande hur han åkte till stationen med den gamla VW:n som han skruvat bort baksätet från för att hämta 40 kilostunnorna med skruv från Tyskland.

Det tog inte lång tid innan företaget flyttade till egen adress på Göteborgsvägen 35, på Tullen här i Borås. I början av 1970-talet hade vi växt ur den lokalen och köpte gamla strumpfabriken på Dammkullevägen. Men det blev snart för trångt där också, så vi flyttade vidare till Källbäcksrydsgatan på Brämhult och ett treårskontrakt.

1984 byggde vi lokalerna på Vävlagargatan och här har vi huserat sedan dess. Här finns gott om plats.

I början fanns det flera tillverkare i Sverige, men allteftersom de lade ner fick vi leta leverantörer på längre håll. Först i Schweiz, Tyskland och Danmark och senare började vi, liksom många andra, även hitta leverantörer i Fjärran Östern. Först i Japan, senare i Taiwan och Kina, men eftersom vi tycker om långa relationer har vi sett till att fortfarande göra affärer med samma person som vi en gång började med i Taiwan.

Våra flesta kunder finns på den svenska marknaden, men vi har även ett antal kunder utomlands. I Danmark, Baltikum, Polen och i England har de också upptäckt vårt sätt att jobba med närhet och god service. Vi jobbar nämligen fortfarande efter Lars-Åkes devis att lösa alla eventuella frågetecken direkt. Och även om vi inte längre använder Lars-Åkes handskrivna kartotek ser vi det som en hederssak att snabbt svara på våra kunders frågor, antingen per telefon eller på mejlen. Har det gått två timmar från fråga till besked har det gått för länge, tycker vi.

Vi är fortfarande ett litet familjeföretag som satsar helhjärtat på personlig service för att förse våra kunder med rätt skruv på rätt plats. Vi jobbar givetvis enligt ISO 9001.